Teamfoto Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.
Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Utrecht

Wat te doen bij een stroomstoring

Redactie woerden-elektricien.nl, 2 maart 2024
In Woerden is Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V. snel ter plaatse bij een stroomstoring.

Als u net bezig bent met het koken van een heerlijke maaltijd, kan het erg vervelend zijn als de stroom uitvalt. Als u bezig bent met klussen in huis en opeens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Het uitvallen van de stroom is altijd erg ongelegen en u wilt dit probleem dan ook zo snel mogelijk opgelost hebben.

De stappen voor het uitvoeren van de stekkerproef

Als er een stroomstoring optreedt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. Dit is een simpele maar effectieve manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te vinden. Het is gebruikelijk dat het uitvoeren van de stekkerproef zo'n 10 minuten in beslag neemt, afhankelijk van de omvang van uw woning en het aantal apparaten dat u gebruikt.

Indien u dit zelf niet aandurft, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Houd er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn. Dit omdat de elektricien toch is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Hoe kunt u een defecte elektrische aansluiting opsporen bij een stroomstoring?

Zet alle groepen in de meterkast uit of haal de zekeringen van de groepen. Haal alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Doe één voor één de stekkers in het stopcontact en zet ze vervolgens één voor één aan. Wacht totdat het apparaat volledig is opgestart voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als het apparaat de stroom doet uitvallen wanneer u het aanzet, is dat apparaat de oorzaak van het probleem.

Indien het probleem niet veroorzaakt wordt door de apparaten, dan is de installatie het probleem. Dan kunt u het beste een gecertificeerde elektricien inschakelen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3566 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.

Hoogerbrugge Installatie Techniek werkt volgens strenge kwaliteitseisen om onze landelijke erkenning als elektrotechnisch installateur waar te blijven maken! Een stroomstoring is door onze gediplomeerde zelfstandige elektriciens zo verholpen. Maar ook het aansluiten van elektra, klein of groot, zit bij ons in het bloed! Van een stopcontact tot zonnepanelen, voor zowel bedrijven als particulieren is Hoogerbrugge Installatie Techniek altijd de juiste keuze in Utrecht en omstreken!


VCA