Teamfoto Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.
Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Utrecht

Maak uw huis duurzamer

Redactie woerden-elektricien.nl, 11 april 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Woerden en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.

Er zijn diverse mogelijkheden om uw huis duurzamer te maken, of het nu gaat om grote of kleine veranderingen. Bij het verduurzamen van uw huis zijn er verschillende opties waar de elektricien u bij kan begeleiden. Een optie is om Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen te laten plaatsen.

Welke mogelijkheden heeft u om uw huis te verduurzamen?

Heeft uw huis verlichting die aan vervanging toe is of staat er binnenkort een renovatie op de agenda?Deze momenten zijn perfect voor het verduurzamen van de verlichting. Maak uw huis energiezuiniger door op alle plekken Led-verlichting te laten installeren.

Door het gebruik van Led-verlichting kunt u uw energieverbruik met wel 90% verminderen ten opzichte van traditionele gloeilampen. Dit heeft als gevolg dat u kunt besparen op uw energierekening, wat natuurlijk voor alle huishoudens prettig is. Led-lampen hebben bovendien een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Elektrisch koken: een kleine stap naar een duurzamer huis!

Ook in uw huis is het mogelijk om elektrisch te koken, al kan het zijn dat er enkele aanpassingen moeten worden verricht. Een optie is bijvoorbeeld de meterkast of de toevoer van stroom. Het is belangrijk dat de meterkast genoeg stroom kan leveren voor het gebruik van de kookplaat.

Indien u deze stap niet onderneemt, kan het voorkomen dat de stroomvraag van de elektrische kookplaat te hoog is en de stroom uitvalt. Om dit te voorkomen, is het aan te raden een elektricien in te schakelen om dit allemaal voor u te regelen. Bij het koken op gas gaat er echter wel elektriciteit verloren, in tegenstelling tot het koken met elektriciteit.

Zonnepanelen: de sleutel tot een duurzamere woning

Wilt u uw huis op een milieuvriendelijke manier verduurzamen? Denk dan eens aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Voor een duurzaam huis kunt u beginnen met het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting. Controleer voordat u zonnepanelen op het dak plaatst of het dak voldoende draagkracht heeft en in goede staat verkeert.

Gemiddeld genomen heeft u 15 panelen nodig, dit hangt echter af van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Na gemiddeld 6 tot 8 jaar heeft u de investering in zonnepanelen weer terugverdiend. U moet er rekening mee houden dat regelmatig onderhoud aan de zonnepanelen noodzakelijk is voor een optimale opvang van zonnestralen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3566 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.

Hoogerbrugge Installatie Techniek werkt volgens strenge kwaliteitseisen om onze landelijke erkenning als elektrotechnisch installateur waar te blijven maken! Een stroomstoring is door onze gediplomeerde zelfstandige elektriciens zo verholpen. Maar ook het aansluiten van elektra, klein of groot, zit bij ons in het bloed! Van een stopcontact tot zonnepanelen, voor zowel bedrijven als particulieren is Hoogerbrugge Installatie Techniek altijd de juiste keuze in Utrecht en omstreken!


VCA