Teamfoto Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.
Werkzaam in Woerden, hoofdvestiging Utrecht

Preventie van overbelasting van de elektriciteit

Redactie woerden-elektricien.nl, 6 juni 2024
Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.: de ervaren elektricien voor Woerden en omliggende gebieden!

De maximale belasting per groep in de groepenkast is 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer energie dan het maximaal toegestane vermogen?Dan zal de groep automatisch uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als de stroomvraag hoger is dan het maximaal vermogen dat geleverd kan worden, ontstaat er overbelasting. Als er sprake is van één groot apparaat dat te veel stroom verbruikt, kan de groep overbelast raken. Overbelasting van de elektriciteit kan brand veroorzaken doordat de draden en stekkers te warm worden.

Bij het overschrijden van het maximale vermogen, zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Dit mechanisme voorkomt dat de groep overbelast raakt, wat u een veilig gevoel geeft. Door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen, verdeelt u de apparaten over meerdere groepen en voorkomt u overbelasting.

Bescherm uw elektrische installatie met inductie koken

Koken op inductie is niet alleen duurzaam, maar ook zeer efficiënt. Bij deze kookplaat wordt er aanzienlijk veel elektriciteit gebruikt, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het kokenproces. Gasverlies is een groot probleem bij gas, terwijl dit niet het geval is bij inductie.

Laat uw groepenkast uitbreiden voor het plaatsen van zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Het is afhankelijk van het type omvormer dat bij de panelen hoort of deze uitbreiding nodig is. Een veelvoorkomend misverstand is dat het aantal panelen bepaalt of uw groepenkast moet worden uitgebreid, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is dat dit bepaalt.

Zorg voor een veilige werking van uw elektrische apparatuur met de hulp van een erkende professional

Heeft u met enige regelmaat last van stroomstoringen als gevolg van overbelasting op uw groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met de hulp van een erkende elektricien. Het is gevaarlijk om hier zelf mee aan de slag te gaan, vanwege de risico's die het werken met elektriciteit met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3566 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoogerbrugge Installatie Techniek B.V.

Hoogerbrugge Installatie Techniek werkt volgens strenge kwaliteitseisen om onze landelijke erkenning als elektrotechnisch installateur waar te blijven maken! Een stroomstoring is door onze gediplomeerde zelfstandige elektriciens zo verholpen. Maar ook het aansluiten van elektra, klein of groot, zit bij ons in het bloed! Van een stopcontact tot zonnepanelen, voor zowel bedrijven als particulieren is Hoogerbrugge Installatie Techniek altijd de juiste keuze in Utrecht en omstreken!


VCA